Rólunk

Anna-2021
Amik Annamária

Kolozsváron született, Marosvásárhelyen él. Szakfordító, Látó-nívódíjas kritikus.
Filozófiából szerzett egyetemi oklevelet a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Történelem és Filozófia Karán.
Diplomamunkájában Emmanuel Lévinas etikájában mélyült el, amelyben az önmagaadás és a Másikért való felelősség kérdéseit vizsgálta a keresztény etika szempontjaira támaszkodva.
Két évig a civil szervezetek fejlesztésében tevékenykedett, Phare programot vezetett.
Közel húsz éve szakfordítással foglalkozik, és jogi-pénzügyi szövegeket fordít bankoknak, gyógyszeripari vállalatoknak és egyéb szolgálatos ragadozóknak.
DSC_0121
György Andrea

Marosvásárhelyen született, és ma is itt él néhány évnyi kolozsvári és budapesti kitérő után. Tanár, színházkutató, Látó-nívódíjas kritikus.
A Babeș–Bolyai Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán diplomázott, magyar–angol szakon.
Doktori tanulmányait az ELTE BTK Filozófiatudományi Doktori Iskola Esztétika PhD Programján végezte, ahol doktori fokozatot szerzett. Disszertációja a kortárs magyar dráma és színpadi gyakorlat kapcsolatát vizsgálja a magyar rendezői színház újabb tendenciáinak a megértése érdekében.
Irodalmi, színházi és filmes témájú publikációi a Látó, a Korunk, a Székelyföld, a Pannonhalmi Szemle, a Zsöllye és a Filmtett című lapokban, illetve tanulmánykötetekben jelentek meg. Rendszeresen ír színházkritikát a Játéktér erdélyi színházi periodikába.